Bestuurszaken

BESTUURSLEDEN

Secretaris Mw. Dieuwke de Jong ♦ portefeuille personeel en organisatie ♦ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lid ♦ Mw. Marjan Visser-Broekhuis ♦ portefeuille gebouw en onderhoud ♦ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lid ♦ Mw. Netty Letterie-Kuurstra ♦ portefeuille collectie en tentoonstellingen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lid ♦ Dhr. Folkert F. Venema ♦ portefeuille gebouw en onderhoud (miv 1 dec 18) ♦ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BELONINGSBELEID VOOR BESTUURSLEDEN

Bestuursleden ontvangen voor hun werk geen vergoeding, anders dan die voor gemaakte onkosten.

OFFICIËLE DOCUMENTEN EN GEGEVENS

Het jaarverslag over 2017 vindt u hier.

Het museum heeft de ANBI-status. U kunt dit controleren in het ANBI-register.

De officiële naam is Stichting Museum Stedhûs Sleat,

Het fiscaal nummer is 8092.70.237

BELEID OP HOOFDLIJNEN

Publieksprogramma

Onze ambitie is het geheel dat de stad Sloten te bieden heeft met elkaar in verbinding te brengen. Als Museum willen wij daarin de verbindende schakel zijn. Daar hoort bij dat we in samenwerking arrangementen en (deel)programma’s ontwikkelen.

Educatie

Het bestaande educatieprogramma wordt actief gepromoot. Eén of twee keer per jaar wordt een gericht project gerealiseerd binnen de mogelijkheden van het museum, met als doel de relatie kunst en kennis te verdiepen en het bezoekersaantal te verhogen.

Collectie

Het museum heeft een grote verantwoordelijkheid om de collectie in goede conditie te beheren en te ontsluiten. Digitale registratie en inventariseering en ontslutiing vindt plaats ihkv het regionale project Kolleksje Tichteby.

Fysieke ontsluiting en publiekspresenatie ombouwen naar een meer verrassende, interactieve - en dynamische manier om de collectie tentoon te stellen. Dit vereist enerzijds een verbreding van de collectie van statische plaatjes naar beeld en geluid en anderzijds investeren in de wijze van presentatie. De investeringen die dit besluit met zich meebrengt, brengt het bestuur de komende jaren in beeld.

Zakelijke markt en groepen

Voor de komende jaren zullen de faciliteiten voor de zakelijke markt worden afgerond met de aanschaf van een goede en functionele spreek- en muziekinstallatie plus aansluiting op bekabelde wifi-verbindingen.