Wie kom je tegen aan de balie

Bij ons aan de balie tref je meestal een van onze balievrijwilligers, maar soms ook Tineke (winkel & vvv) en Janna (coördinatie museum). Allemaal zullen ze u hartelijk verwelkomen en heel veel vragen kunnen beantwoorden.

Tineke de Ree

Winkel & VVV

Tineke is al jarenlang de drijvende kracht van Winkel & VVV. Ze bedenkt ook leuke acties voor bijv. openmonumentendag , en regelt ons traditionele zomerarrangement in juli en augustus.

Janna Zuiderhof

Coördinatie Museum

Janna komt uit IJlst en heeft jarenlang met veel plezier gewerkt als docente Nederlands aan het Bogerman in Sneek. Na een aantal jaren als balie- en collectievrijwilliger verzorgt ze nu ook de huwelijken en stuurt ze vrijwilligers aan.

Sietske Graafsma

Balievrijwilliger

Sietske heeft lang in de bankwereld gewerkt en werkt nu met veel plezier bij ons. Haar grote hobby is zelf kleding maken, en u kunt haar dus vaak in een bijzondere creatie van eigen makelij aantreffen

Joost de Wolf

Balievrijwilliger

Joost woont al jaren part-time in Sloten en deelt nu hij gepensioneerd is graag de kennis over de omgeving die hij al die jaren heeft opgedaan. Zijn sonore stem is ook te horen bij de introductiefilm in de Raadszaal.

Tine Dalm

Balievrijwilliger

Tine is geboren en opgegroeid in Workum en heeft daarna o.a. 25 jaar in Oostzaan gewoond. Samen met haar man is ze vanaf 2015 weer terug in Workum. Na enthousiaste verhalen van zus Feikje heeft ze zich aangemeld als vrijwilliger bij Museum Sloten. Zij vindt het leuk om gasten te ontvangen in het Museum en VVV-winkel. De Zuidwesthoek van Friesland is mooi – dat is fijn om te delen met de bezoekers.

Feikje Kramer

Balievrijwilliger

Na 35 jaar met haar man Bert in Zeewolde te hebben gewoond zijn ze eind 2021 naar Balk verhuisd. Toen ze in de krant las dat ze vrijwilligers zochten in Museum Sloten heeft ze gelijk gereageerd. Ze is in Workum geboren dus ze kent de omgeving redelijk goed. Nu ziet ze het door de ogen van toeristen en probeert hen leuke ideeën over de omgeving van onze mooie zuidwesthoek te geven. Het werk aan de balie vindt ze leuk en afwisselend.

Bert Kramer

Balievrijwilliger

Bert Kramer is in 2022 door zijn vrouw Feikje overgehaald ook vrijwilliger te worden bij Museum Sloten. Hij was in het begin wat sceptisch, maar vind het nu leuk en dankbaar werk. Hij hoopt ook dit jaar en hoopt ook dit seizoen weer te genieten met de bezoekers van het museum.

Kitty Warnawa

Balievrijwilliger

Kitty woont hier nog niet zo lang, en dit is voor haar een mooie manier om wat in te burgeren. Ze is kunstenares en heeft dan ook veel affiniteit met de tentoonstellingen van onze lokale (en regio-
nale) kunstenaars.

Heerenwal 48
8556 XW Sloten
+31 514 531541

Museum Sloten is ook te vinden op
Museuminfo

Openingstijden 2024

Van 30 maart tm 31 oktober

Op
dinsdag t/m vrijdag 11 – 17 uur
zaterdag en zondag 13 – 17 uur

Afwijkende openingstijden

April en oktober:
   dinsdag t/m vrijdag 11 - 16 uur
Juli en augustus extra open:
   maandag 13 - 17 uur

Gesloten op
1e paasdag (31 maart)
Koningsdag (27 april)
Hemelvaartsdag (9 mei)
1e en 2e pinksterdag (19 en 20 mei)

Toegangsprijzen

Volwassenen € 5,-
Kinderen van 6 t/m 12 jaar € 3,50
Kinderen jonger dan 6 jaar gratis
Museumkaart gratis

Korting en arrangement op maat.Neem vooral even contact op voor overleg.