Vrijwilligers

In vrijwel alle musea wordt de rol van vrijwilligers steeds belangrijker, ook in Museum Sloten. Daarom wordt bij ons de balie voor een belangrijk deel bemenst door vrijwilligers. In de maanden dat het museum open is (van april t/m oktober) verwelkomen zij bezoekers, maken mensen wegwijs in de stad, en verkopen ze mooie en grappige souvenirs en vvv-materiaal. Het museum is daar erg mee geholpen, en als museum kijken wij ook graag wat wij op onze beurt voor de vrijwilligers kunnen doen. Ook het onderhoud van gebouw en apparatuur wordt voor een belangrijk deel door vrijwilligers gedaan.

Hieronder wat foto's van de jaarlijkse poets- en klusdag.

Vrijwilligers museum  stad Sloten

Daarnaast is een grote groep mensen beschikbaar voor uiteenlopende hand- en spandiensten: ze gaan aan het begin van het seizoen op pad om folders te verspreiden, schenken koffie of bedienen de lift bij evenementen, maken stoep en steeg schoon met een hogedrukreiniger, of ze houden de collectieregistratie bij. De museumfederatie maakte een flimpje van onze vrijwilligers Sjouwe Leffertstra, onze 'postbode'.

Heb je ook belangstelling? Neem dan contact op met Margriet Agricola (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Maak kennis met onze trouwe vrijwilliger Sjouwe Leffertstra